26 mei 2019 | Bert herregodts | balkonconcerten - stadsgidsen roermond

Zondag 26 mei 2019 vinden in de Roermondse binnenstad weer de BALKONCONCERTEN plaats. Lopende door de stad kom je op bijzondere locaties mooie voorstellingen tegen. Dit jaar is er voor het eerst een mooi glas of fles met een tekening van Gerard Nizet ter herinnering beschikbaar. Verkrijgbaar bij de VVV.

 

Bert Herregodts,  coördinator van de VVV stadsgidsen, vertelt erover in deze uitzending. Verder hebben we het met hem over het vak van stadsgids. Hoe wordt je stadsgids, wat moet je ervoor doen en waar kun je je aanmelden?

Meer info: programma balkonconcerten Roermond

 


19 mei 2019 | Huub gubbels | 112onwheels

Huup Gubbels is voorzitter van de stichting Wensambulance Limburg. Deze stichting organiseert op 26 mei 2019 op het voormalige Floriadeterrein in Venlo het event 112ONWHEELS. Huub vertelt hierover in deze aflevering.

 

112ONWHEELS is het grootste internationale evenement waarbij hulpdiensten zich presenteren. Met deelname van ambulancediensten, brandweereenheden uit binnen en buitenland, politie, defensie, reddingsbrigade, ANWB en nog veel meer.


Met de entree van € 2,00 pp. steun de de stg. Wensambulance Limburg. Meer info: www.112onwheels.nl

 


12 mei 2019 | Ben effing | Meteo roerstreek

Al vanaf het begin is hij verbonden aan ons radioprogramma; weerman Ben Effing uit Montfort.

 

Al vele jaren is hij dagelijks verantwoordelijk voor de weersverwachtingen die je terug kunt vinden op meteoroerstreek.nl. Ook bij de herstart van ons programma is Ben er weer bij.

 

Hij vertelt in ons programma o.a. hoe de fascinatie voor het weer tot stand is gekomen en hoe deze hobby de afgelopen jaren verder is uitgegroeid. Je kunt Ben trouwens rechtstreeks bereiken met je weervraag. Mail dan even naar meteo@hotelchristoffel.nl.


05 mei 2019 | tim kollee | onveilige verkeerssituaties roermond

Onze daggast tijdens aflevering 351 op zondag 5 mei was Roermondenaar Tim Kollee. Tim werkt als beroepschauffeur en ervaart daarbij dagelijks de gevaren op de weg. Reden voor hem om in actie te komen.

 

Vooral om het bewustzijn te verhogen. Immers wie meer rekening houdt met elkaar in het verkeer, verkleint het risico op aanrijdingen en letsel.

 

Ook overlegt Tim regelmatig met (overheids)instanties om hen te attenderen op gevaarlijke situaties en/of om te vragen om gevaarlijke-onoverzichtelijke situaties aan te pakken.

 

Je kunt het initiatief van Tim actief volgen via de FB pagina 'onveilige verkeerssituaties Roermond'.