22 december 2019 | rob reyners | muziekdocent - dirigent - componist - zanger

Een multi talent, zo kun je Rob Reyners het beste beschrijven. Hij verraste eenieder met een geweldige theatervoorstelling in de Oranjerie als eindexamenproject. Met een Cum Laude resultaat uiteraard!

 

Maar ook mooie theatervoorstellingen waarin hij het publiek mee terug neemt in de tijd, scoren hoog.

 

En onlangs nog was er die mooie clip en dialectsong 'Mien groot gemis'. Hoog tijd dus om weer even bij te praten. Wat beweegt Rob en wat kunnen we in 2020 allemaal van hem verwachten?

 

Info? https://www.robreyners.nl

 


15 december 2019 | joyce spijker | boek 'volg me'

En weer flikt ze het.... Een spraakmakend boek met de titel 'Volg me'.  Welliswaar geen echte thriller maar wel een boeiend kijkje in de wereld van de 'influenzers'. Mensen met heel veel volgers op internet die o.a. door bedrijven worden ingezet om hun producten te promoten bij de vele volgers.

Joyce verdiepte zich in het thema en schreef er een boeiend verhaal over in samenwerking met haar eigen volgers. Die mochten ideeën aandragen voor het boek. Op het laatste moment schrapte Joyce nog een deel van de tekst. 'Less is Better'. Wij spraken Joyce in een boekwinkel waar ze aanwezig was om haar nieuwe boek te promoten.

 

Meer info? https://joycespijker.nl


08 december 2019 | wim cox

Han Janssens had een gesprek met ondernemer, voorzitter van City Management Roermond en sportman Wim Cox.

 

Wat drijft deze ondernemer die verantwoordelijk is voor diverse succesvolle horeca formules in Roermond en daarbuiten? Hoe komen nieuwe formules tot stand. Is er voldoende personeel te vinden? Maar ook onderwerpen als de sportieve activiteiten van Wim (marathonlopen) en zijn inzet voor ondernemend Roermond komen aan bod.

 

Meer info? https://nl.linkedin.com/in/coxwim


01 december 2019 | monique vos | kerstconcert krzm op 8 december

Wij waren aanwezig tijdens een repetitie van de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging. Daar spraken we met bestuurslid Monique Vos o.a. over het traditionele kerstconcert dat dit jaar op zondag 8 december as. vanaf 14:30 uur wordt gehouden in de Minderbroederskerk in Roermond.

 

Dit jaar mmv. Reneé Steenvoorden (zang) en Lynn Horsch (dwarsfluit). Uiteraard zorgt dirigent Dion Ritten dat alles goed verloopt.

 

Kaarten kosten € 13,50 (incl. koffie-thee) en zijn verkrijgbaar bij 'de Poppendokter' aan het Munsterplein, aan de deur van de Minderbroerskerk op 8 december en via telefoonnummer 0475-333751 (Jeanne Reijnen).

 

Het koor repeteert iedere donderdagavond om 20:00 uur in zaal 'De Ster'  in Maasniel. Jaarlijks worden zo'n 10 uitvoeringen verzorgd. En regelmatig zijn er grotere projecten. Het koor zoekt met namen versterking op mannelijk gebied.

 

Meer info: www.krzm.nl


17 november 2019 | Martin koelen | KBO Roermond

Foto website KBO | klik op foto voor website
Foto website KBO | klik op foto voor website

Martin Koelen is voorzitter van de Katholieke Ouderen Bond in Roermond (KBO Roermond). Hij vertelt in deze aflevering over deze seniorenorganisatie die als enige in Roermond ook deel uitmaakt van een provinciaal en landelijk netwerk. Naast maandelijkse activiteiten biedt de vereniging ook services aan de leden middels zoals een belastingconsultent, veiligheidsadviseur, ouderen adviseur, tabletcoach e.a.

 

KBO Roermond behartigt de belangen van de senioren in overleggen met de gemeente Roermond, van deze gemeente ontvangt de organisatie ook subsidie. Wie meer wil weten over KBO Roermond of lid wil worden, meer informatie vindt u op deze website.


10 november 2019 | brother moon | opent je zintuigen

Foto | website Brother Moon
Foto | website Brother Moon

Brother Moon maakt muziek die ergens tussen theaterpop en indiepop in zit. We schrijven melodieuze songs op de ‘retro’ manier, in de traditie van The Beatles en Fleetwood Mac. Onze meerstemmige liedjes onthullen oor voor detail en vertellen verhalen van alledag. Dat staat te lezen op hun website.  Je vergelijken met zo'n grote namen, legt de lat hoog!

 

Maar het debuutalbum ' Dysmonia' (2018) en het tweede album 'Calypso' (2019) bewijzen dat de vergelijking gerechtvaardigd is. Echte muziek, eerlijke verhalen, retro-stijl, indie-art/dream-pop. Kortom mooie liedjes die je raken!

 

Wij maken in dit programma kennis met de bandleden en hun muziek. Meer info en videoclips vind je op hun website.

 


03 november 2019 | FerD geerlings | citymanagement roermond

Foto | website Citymanagement Roermond
Foto | website Citymanagement Roermond

In dit programma is Citmanager Ferd Geerlings te gast. We praten met hem over de activiteiten van het Citymanagement, de komende feestdagen en Roermond branding.

 

Citymanagement heeft als doel het bevorderen van de economische ontwikkeling en positionering van de stad Roermond. De focus ligt hierbij op de binnenstad. Wij zetten ons in om Roermond beter op de kaart te zetten. De basistaken die het team van Citymanagement heeft zijn Belangenbehartiging | Gegevensverzameling | Winkel-straatmanagement | Marketing | Bedrijfsvoering.

 

 In november 2018 is het platform We Are Roermond.com gelanceerd. Naast het beheren van dit platform en de bijbehorende social media kanalen, worden er campagnes en activiteiten ontwikkelt om Roermond als 2e stad van Limburg op de kaart te zetten. Meer info vind je op deze website.


27 oktober 2019 | THei & marij | 3x11 jaar zangduo

Foto | Website Thei en Marij
Foto | Website Thei en Marij

Op 1 en 2 november viert het populaire zangduo Thei en Marij uit Tegelen haar 3x11 jarig jubileum. In die tijd is het duo bekend van o.a. Het Veldboeket, 'nne Late, en vele vele andere Limburgse leedjes, 8x onderscheiden. Heeft het 5x in de Limbo Top 100 gestaan en 10 albums uitgebracht.

 

We kijken samen met Thei en Marij terug op deze bruisende tijd en vooruit. Op de eerste plaats naar het jubileum dat op 1 en 2 november 2019 wordt gehouden.

 

Meer info: kijk hier op de site van Thei en Marij.

 


20 oktober 2019 | Nico Janssen | 'T GOED ROERMOND

We hebben er de mond over vol; het klimaat en de consumptiemaatschappij. We kopen steeds meer en gooien vaak nog goede spullen weg.

 

'Het Goed' zamelt goede spullen in, repareert indien nodig en biedt ze voor een zeer schappelijke prijs weer te koop aan in haar vestigingen. Zo ook in Roermond aan de Dr. Philipslaan.

 

Maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen bij 'het Goed' weer werkervaring opdoen en zo doorstromen naar een reguliere betaalde baan. 

 

Het mes snijdt dus aan twee kanten. In deze aflevering praten we over het werk van 'het Goed' in Roermond met bedrijfsleider Nico Janssen. Meer info vind je hier.


13 oktober 2019 | blief dichzelf - kelly van de lump

Ze heeft er lang naar uitgekeken, de presentatie van haar nieuwe album ' Blief Dichzelf'. Een album met maar liefst 14 nummers die dicht bij Kelly staan.

 

Op zaterdag 29 september werd de Cd in een bomvolle zaal in Schimmert gepresenteerd. Diverse collega artiesten waren daarbij aanwezig en traden op.

 

Han Janssens was er ook en maakte een reportage over de CD-presentatie van deze sympathieke zangeres. Meer info over Kelly vind je op haar website.


06 oktober 2019 | week vd toegankelijkheid 7-11 okt - gehandicaptenplatform

Van 7 t/m 11 oktober 2019 is het weer 'de week van de toegankelijkheid'. een week waarin aandacht wordt gevraagd voor de inclusieve samenleving waarin ook mensen met een beperking optimaal kunnen (blijven) functioneren.

 

Hotel Christoffel sprak met Norbert van Dooren, penningmeester van de stichting Gehandicaptenplatform Roermond. Hoe is het in Roermond gesteld met de toegankelijkheid, wat doet het platform eraan en welke activiteiten vinden er plaats in de week. Verklapt kan vast worden dat kinderen tot 12 jaar op 12 oktober vrij toegang hebben tot de ook voor kinderen met een beperking goed toegankelijke speeltuin Kitskensberg. Het platform betaalt de entree!

 

Je hoort het allemaal in het het tweede uur van Hotel Christoffel op 6 oktober as. Meer info vind je op de website van het platform.


29 september 2019 | Swift voor kika op 5 oktober 2019

We hebben er al even aandacht aan besteed in ons programma-item 'de Minuut'. Maar dit initiatief verdient meer aandacht. Vandaar dat Han naar de atletiekbaan in Roermond trok om daar met de initiatiefnemers te praten over Swift voor Kiki.

 

Swift voor Kika raakt de spijker op de kop. Tweemaal wel te verstaan. Op de eerste plaats genereert het aandacht en hopelijk veel inkomsten voor het KIKA kankerfonds oa. door een veiling met vele bijzondere objecten. Maar het stimuleert mensen ook om te gaan bewegen. Het is veel makkelijker dan u denkt zult u merken wanneer u meedoet aan de clinic.

De activiteiten vinden plaats op 5 oktober as. Kijk op de website voor meer informatie of om u aan te melden.


22 september 2019 | Kon. Roermonds Mannenkoor - POP project op 23 november

Weekgast in de 372e aflevering van ons programma was ditmaal het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. Zoals vele mannenkoren is  dit koor ook naarstig op zoek naar nieuwe leden.

 

Om mensen te interesseren is een bijzonder project opgezet; 60-70-80 POP ECI. Han Janssens praatte hierover met de voorzitter en dirigent van het koor.

 

Bedoeling is dat de leden in vrij korte tijd de songs instuderen. Je kunt komen luisteren maar liever nog meezingen. De oefenbijeenkomsten staan gepland op 8 - 15 -22 - 29 oktober en op  5 - 12 - 19 november. De uitvoeringen vindt plaats op 23 november om 15:00 uur in de ECI-popzaal.

 

Het koor is verder druk bezig met vernieuwing van hun look. Ook dit om nieuwe (jonge) mannen aan te trekken om lid te worden van het koor.

 

Meer info vind je op de website van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor.


15 september | nicole heIJnen - speeltuin kitskesberg

Foto | website speeltuin Kitskesberg
Foto | website speeltuin Kitskesberg

Op 1 september jl. waren we te gast in de mooiste speeltuin van Limburg; speeltuin Kitskesberg. Daar hebben we twee afleveringen van ons radioprogramma  opgenomen. 

 

in de aflevering die op zondag 15 september wordt uitgezonden (zondag tussen 09:00 - 11:00 uur - ML5 en Euregio radio), is Nicole Heijnen onze hoofdgast. Zij is secretaris en vrijwilligster bij de speeltuin. 

 

Ze vertelt over wat er allemaal komt kijken bij het 'runnen' van een speeltuin. Zeker omdat doelstelling is om deze zo toegankelijk mogelijk te maken zowel financieel (entree € 1,25) als ook voor mensen met een beperking. Van Maart tot November is de speeltuin vrijwel dagelijks geopend. Een hele klus voor de ca. 20 vrijwilligers. Nieuwe mensen zijn dan ook van harte welkom. Kijk voor meer info op de website van speeltuin Kitskensberg.

 

In 'de Minuut'  aandacht voor het bloementapijt dat voor de 25e maal in het Kruiswegpark aan de Kapel in Roermond wordt georganiseerd van 14 t/m 19 september 2019. Kijk voor meer info op deze website.

 


8 september | Sjra PUTS - HArry Muyres

Foto | Website Harry Muyres
Foto | Website Harry Muyres

Op 8 september jl. was singer/songwriter Harry Muyres te gast in ons programma.  Hij vertelde over zijn ervaringen tijdens zijn vakantie in Amerika waar hij de burman van idool Neil Young ontmoette, zijn zangsessies met Ton Engels en zijn nieuwe EP 'Enne Sjoune daag'. En hij zong live twee nummers in ons programma. Meer info over deze sympathieke zanger/schooldecaan, vind je op zijn website https://muyres-music.webnode.nl/optredens/.

 

In 'de Minuut' maakte Sjra Puts promotie voor het Swift voor Kika event dat plaats vindt op zaterdag 5 oktober as. Meer info vindt je op hun FB pagina.

 

De opname vond op 8 september plaats in speeltuin 'Kitskensberg' in Roermond. 

 


28 juli 2019 | Caroline crijns | paardentherapie

 

Zondag 28 juli was Caroline Crijns te gast!

 

Caroline heeft in korte tijd een eigen kudde paarden opgebouwd. Met die paarden coacht ze mensen op allerlei vlak. Door de paarden is ze ook geïnteresseerd geraakt in kruiden. Dit doordat een van de paarden overleed na het eten van een gevaarlijk kruid. Het is dus belangrijke om gevaarlijke van goede kruiden te kunnen onderscheiden.

 

Verder is ze druk met een podcast. Je hoort er alles over in deze aflevering. Meer weten? Kijk op www.carolinecrijns.nl .

 


21 juli 2019 | Ron verhees | dialectboekjes

Zondag 21 juli is Ron Verhees, in ons programma te gast. 

 

Ron heeft in korte tijd zes dialectboekjes uitgebracht. Het meest recente boekje kreeg de titel ' Nuuj Jaor'. We praten met Ron over zijn passie voor het schrijven, dialect, zijn inspiratiebronnen en zijn sociale betrokkenheid.

 

Het geeft een mooi beeld van deze veelzijdige man.


14 juli 2019 | joery wilbers | eci cultuurfabriek

Zondag 14 juli was Joery Wilbers, directeur van de ECI, in ons programma te gast. Het programma werd opgenomen in de 'foyer' van de ECI.

 

We spraken met Joery over de vele activiteiten die in de ECI plaatsvinden en over het nieuwe theaterprogramma 2019-2020.  Theater, muziek, cursus, film en exposities. Je moet het durven zien! 

 


23 juni 2019 | Dr. Paul Bus | Aanmeldzuilen - patiëntenportaal Laurentius zh.

Dr. P. Bus van het Laurentiusziekenhuis in Roermond is aanwezig in ons programma. Hij geeft uitleg en vertelt achtergronden over de nieuw geplaatste aanmeld zuilen die onlangs in het ziekenhuis in gebruik zijn genomen.

 

Tevens geeft hij info over het nieuwe patiënten-portaal waar patiënten met Digid kunnen inloggen om hun eigen gegevens te kunnen bekijken.

 

Meer info vindt u op: Laurentiusziekenhuis Roermond


16 juni 2019 | Jan van Roon | Stg. Gehandicaptenplatform Roermond

Het Gehandicaptenplatform Roermond. Waar staat deze stichting voor, hoe werken ze en op welke wijze behartigen ze de belangen van de Roermondenaren met een beperking. Voorzitter Jan van Roon is in het programma aanwezig om antwoord te geven op deze en andere vragen.

 

De stichting heeft een eigen website, meer info vind je hier: gehandicaptenplatorm Roermond.


26 mei 2019 | Bert herregodts | balkonconcerten - stadsgidsen roermond

Zondag 26 mei 2019 vinden in de Roermondse binnenstad weer de BALKONCONCERTEN plaats. Lopende door de stad kom je op bijzondere locaties mooie voorstellingen tegen. Dit jaar is er voor het eerst een mooi glas of fles met een tekening van Gerard Nizet ter herinnering beschikbaar. Verkrijgbaar bij de VVV.

 

Bert Herregodts,  coördinator van de VVV stadsgidsen, vertelt erover in deze uitzending. Verder hebben we het met hem over het vak van stadsgids. Hoe wordt je stadsgids, wat moet je ervoor doen en waar kun je je aanmelden?

Meer info: programma balkonconcerten Roermond

 


19 mei 2019 | Huub gubbels | 112onwheels

Huup Gubbels is voorzitter van de stichting Wensambulance Limburg. Deze stichting organiseert op 26 mei 2019 op het voormalige Floriadeterrein in Venlo het event 112ONWHEELS. Huub vertelt hierover in deze aflevering.

 

112ONWHEELS is het grootste internationale evenement waarbij hulpdiensten zich presenteren. Met deelname van ambulancediensten, brandweereenheden uit binnen en buitenland, politie, defensie, reddingsbrigade, ANWB en nog veel meer.


Met de entree van € 2,00 pp. steun de de stg. Wensambulance Limburg. Meer info: www.112onwheels.nl

 


12 mei 2019 | Ben effing | Meteo roerstreek

Al vanaf het begin is hij verbonden aan ons radioprogramma; weerman Ben Effing uit Montfort.

 

Al vele jaren is hij dagelijks verantwoordelijk voor de weersverwachtingen die je terug kunt vinden op meteoroerstreek.nl. Ook bij de herstart van ons programma is Ben er weer bij.

 

Hij vertelt in ons programma o.a. hoe de fascinatie voor het weer tot stand is gekomen en hoe deze hobby de afgelopen jaren verder is uitgegroeid. Je kunt Ben trouwens rechtstreeks bereiken met je weervraag. Mail dan even naar meteo@hotelchristoffel.nl.


05 mei 2019 | tim kollee | onveilige verkeerssituaties roermond

Onze daggast tijdens aflevering 351 op zondag 5 mei was Roermondenaar Tim Kollee. Tim werkt als beroepschauffeur en ervaart daarbij dagelijks de gevaren op de weg. Reden voor hem om in actie te komen.

 

Vooral om het bewustzijn te verhogen. Immers wie meer rekening houdt met elkaar in het verkeer, verkleint het risico op aanrijdingen en letsel.

 

Ook overlegt Tim regelmatig met (overheids)instanties om hen te attenderen op gevaarlijke situaties en/of om te vragen om gevaarlijke-onoverzichtelijke situaties aan te pakken.

 

Je kunt het initiatief van Tim actief volgen via de FB pagina 'onveilige verkeerssituaties Roermond'.