28 juli 2019 | Caroline crijns | paardentherapie

 

Zondag 28 juli was Caroline Crijns te gast!

 

Caroline heeft in korte tijd een eigen kudde paarden opgebouwd. Met die paarden coacht ze mensen op allerlei vlak. Door de paarden is ze ook geïnteresseerd geraakt in kruiden. Dit doordat een van de paarden overleed na het eten van een gevaarlijk kruid. Het is dus belangrijke om gevaarlijke van goede kruiden te kunnen onderscheiden.

 

Verder is ze druk met een podcast. Je hoort er alles over in deze aflevering. Meer weten? Kijk op www.carolinecrijns.nl .

 


21 juli 2019 | Ron verhees | dialectboekjes

Zondag 21 juli is Ron Verhees, in ons programma te gast. 

 

Ron heeft in korte tijd zes dialectboekjes uitgebracht. Het meest recente boekje kreeg de titel ' Nuuj Jaor'. We praten met Ron over zijn passie voor het schrijven, dialect, zijn inspiratiebronnen en zijn sociale betrokkenheid.

 

Het geeft een mooi beeld van deze veelzijdige man.


14 juli 2019 | joery wilbers | eci cultuurfabriek

Zondag 14 juli was Joery Wilbers, directeur van de ECI, in ons programma te gast. Het programma werd opgenomen in de 'foyer' van de ECI.

 

We spraken met Joery over de vele activiteiten die in de ECI plaatsvinden en over het nieuwe theaterprogramma 2019-2020.  Theater, muziek, cursus, film en exposities. Je moet het durven zien! 

 


23 juni 2019 | Dr. Paul Bus | Aanmeldzuilen - patiëntenportaal Laurentius zh.

Dr. P. Bus van het Laurentiusziekenhuis in Roermond is aanwezig in ons programma. Hij geeft uitleg en vertelt achtergronden over de nieuw geplaatste aanmeld zuilen die onlangs in het ziekenhuis in gebruik zijn genomen.

 

Tevens geeft hij info over het nieuwe patiënten-portaal waar patiënten met Digid kunnen inloggen om hun eigen gegevens te kunnen bekijken.

 

Meer info vindt u op: Laurentiusziekenhuis Roermond


16 juni 2019 | Jan van Roon | Stg. Gehandicaptenplatform Roermond

Het Gehandicaptenplatform Roermond. Waar staat deze stichting voor, hoe werken ze en op welke wijze behartigen ze de belangen van de Roermondenaren met een beperking. Voorzitter Jan van Roon is in het programma aanwezig om antwoord te geven op deze en andere vragen.

 

De stichting heeft een eigen website, meer info vind je hier: gehandicaptenplatorm Roermond.


26 mei 2019 | Bert herregodts | balkonconcerten - stadsgidsen roermond

Zondag 26 mei 2019 vinden in de Roermondse binnenstad weer de BALKONCONCERTEN plaats. Lopende door de stad kom je op bijzondere locaties mooie voorstellingen tegen. Dit jaar is er voor het eerst een mooi glas of fles met een tekening van Gerard Nizet ter herinnering beschikbaar. Verkrijgbaar bij de VVV.

 

Bert Herregodts,  coördinator van de VVV stadsgidsen, vertelt erover in deze uitzending. Verder hebben we het met hem over het vak van stadsgids. Hoe wordt je stadsgids, wat moet je ervoor doen en waar kun je je aanmelden?

Meer info: programma balkonconcerten Roermond

 


19 mei 2019 | Huub gubbels | 112onwheels

Huup Gubbels is voorzitter van de stichting Wensambulance Limburg. Deze stichting organiseert op 26 mei 2019 op het voormalige Floriadeterrein in Venlo het event 112ONWHEELS. Huub vertelt hierover in deze aflevering.

 

112ONWHEELS is het grootste internationale evenement waarbij hulpdiensten zich presenteren. Met deelname van ambulancediensten, brandweereenheden uit binnen en buitenland, politie, defensie, reddingsbrigade, ANWB en nog veel meer.


Met de entree van € 2,00 pp. steun de de stg. Wensambulance Limburg. Meer info: www.112onwheels.nl

 


12 mei 2019 | Ben effing | Meteo roerstreek

Al vanaf het begin is hij verbonden aan ons radioprogramma; weerman Ben Effing uit Montfort.

 

Al vele jaren is hij dagelijks verantwoordelijk voor de weersverwachtingen die je terug kunt vinden op meteoroerstreek.nl. Ook bij de herstart van ons programma is Ben er weer bij.

 

Hij vertelt in ons programma o.a. hoe de fascinatie voor het weer tot stand is gekomen en hoe deze hobby de afgelopen jaren verder is uitgegroeid. Je kunt Ben trouwens rechtstreeks bereiken met je weervraag. Mail dan even naar meteo@hotelchristoffel.nl.


05 mei 2019 | tim kollee | onveilige verkeerssituaties roermond

Onze daggast tijdens aflevering 351 op zondag 5 mei was Roermondenaar Tim Kollee. Tim werkt als beroepschauffeur en ervaart daarbij dagelijks de gevaren op de weg. Reden voor hem om in actie te komen.

 

Vooral om het bewustzijn te verhogen. Immers wie meer rekening houdt met elkaar in het verkeer, verkleint het risico op aanrijdingen en letsel.

 

Ook overlegt Tim regelmatig met (overheids)instanties om hen te attenderen op gevaarlijke situaties en/of om te vragen om gevaarlijke-onoverzichtelijke situaties aan te pakken.

 

Je kunt het initiatief van Tim actief volgen via de FB pagina 'onveilige verkeerssituaties Roermond'.